History

AMSTERDAM (2013 - PRESENT)

Nadat we 6 jaar geleden afscheid hebben moeten nemen van onze ground in De Kwakel (Uithoorn), is Qui Vive CC niet meer in bezit geweest van een eigen ground. Dit is veranderd in 2013. Er is een nieuwe plek gevonden op sportpark De Eendracht in Amsterdam West, waar 2 pitches beschikbaar zijn.

AMSTELVEEN (2011-2012)

Dit jaar speelden we voor het tweede achtereenvolgende jaar op de velden van ACC. Door de leden aanwas werd het mogelijk om opnieuw een extra team in te schrijven

HOOFDDORP (2008-2010)

Dit seizoen eindigde met een kampioenschap voor Qui Vive 1 in de 2e klasse B.

QV CLUB BETWEEN (2003-2007)

Qui Vive 1 kampioenswedstrijd op Bloemendaal.

UITHOORN (1998-2002)

2002

Op 17 januari wordt ons prachtige clubhuis door brand verwoest. Al snel na de brand blijkt wat voor een fantastische club Qui Vive is, want de handen worden door de drie verenigingen in elkaar geslagen en al snel staat er in maart een noodclubhuis, die in de behoefte kan voorzien totdat nieuwbouw gerealiseerd kan worden.

2001

De KNCB herziet de klasse nummering in Nederland, waardoor het eerste nu in de 4e klasse B zal uitkomen. In dit team is Wim Ruts bijzonder goed op dreef dit jaar en scoort met 405.

2000

Als penningmeester wordt Klaas Wijbrandi bereid gevonden de taken van Jacob Eikelenboom over te nemen, die de bestuurstaken niet meer kan combineren met zijn drukke werkzaamheden. Ook in 2000 komt Qui Vive’s eerste team in de 2C klasse uit. 

In het algemeen clubklassement passeert Dirk Coster de grens van 100 vangen.

1999

Dit seizoen is er een belangrijke impuls voor het ledenbestand – dankzij wervend werk van Jelle Schik – zodat we 15 nieuwe leden mogen begroeten, terwijl ook een aantal oud-gedienden weer ge-enthousiasmeerd is om weer te gaan cricketen. 

1998

In de klasse 2C blijft in het eerste team Dirk Coster met 218 runs, gem. 19,8 en Tim Westnutt passeert de 200 wickets voor de club.

Various (Upto 1981)

Nadat in de zeventiger jaren vergeefse pogingen waren gedaan, o.a. door Hans Haanappel, Jan Bregman en Bob Vas Visser, werden dan toch in de zomer van 1981 de eerste cricket-activiteiten op de Kwakelse velden gesignaleerd. Om de mogelijkheid te peilen of een eigen cricketclub in Uithoorn te verwezenlijken zou zijn, werd met bat en bal geoefend in een proefjaar. De stichting Qui Vive wilde eerst de levensvatbaarheid zien, gelet op de ervaringen uit de jaren zeventig. De belangstelling bleek voornamelijk onder de hockeyleden te bestaan, omdat hiermee ook in de zomermaanden bij Qui Vive een teamsport beoefend kon worden. Dit alles onder de leuze: wat voor een bal in het spel een Qui Viver bespeelt hem wel…

Op oktober 1981 was er een vergadering met als onderwerp: “WEL of GEEN cricket bij Qui Vive”. Gezien de toch wat moeizame proeftrainingen was deze beslissing niet simpel. Het besluit viel evenwel positief uit en er werd besloten om een vervolgjaar met de nodige trainingen en vriendschappelijke wedstrijden in te gaan.

Do you have any questions?

Then don’t hesitate to get in touch. You can expect a response to emails within 72 hours.