LMS Amsterdam Open – 27/28th Aug 2016

LMS AmsterdamOpen – 2 days of cricket on 3 fields with touring teams:  on the way to qualify for LMS World Champs in Cape Town Dec 2017
LMS World Champs at Lords 2013:
World Champs Barbados 2015:
Last Man Stands 8-a-side T2 cricket heeft genoten van een geweldig eerste jaar in Amsterdam, met 7 teams en meer dan 140 spelers tijdens de zomer. Last Man Stands (LMS) geeft mensen een kans om zich weer bezit te houden of om te starten met het spelen van cricket, zonder lid te zijn van een cricket club.
LMS zorgt voor het veld, de umpire, bal, scorer en ze helpen je zelfs met een cricket kit indien nodig. Iedere speler geniet van de kans om zich een professioneel speler te voelen. Alle spelers krijgen een online profiel waarop al hun statistieken en de wereld standen voor batting, bowling, slag gemiddelden en op nog veel meer gebieden worden vermeld.
Het formaat van een 2 uur durende wedstrijd maakt het voor mensen mogelijk om op doordeweekse avonden te spelen, zonder dat ze snel van hun werk weg moeten, of zonder dat ze hun hele weekend ervoor op moeten geven. Acht spelers per team betekend ook dat er meer kans is voor alle spelers om te batten of bowlen. Een verplicht minimum van 5 bowlers, én de mogelijkheid voor de laatste speler om alleen te batten, vandaar “Last Man Stands” ! Met meer dan 3000 teams in 11 landen brengt LMS mensen die er normaal gesproken geen tijd voor zouden hebben, terug naar het spelen van een match.
Als onderdeel van de LMS Race naar Kaapstad voor de Wereld Kampioenschappen in 2017, wordt de inaugurele Amsterdam Open gehouden van 27-29 Augustus 2016, met teams uit Nederland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Arabische Emiraten, Zuid Afrika en Australië, die bij de Qui Vive Cricket Club in Amsterdam samenkomen in een poging om de beschikbare qualificatie punten te winnen, en hun plek in Kaapstad veilig te stellen.
Met teams als de Damsko Dabangs, Amsterdam Sunrisers, XXX-Pat 8’s, NW Fighters, Dutch Daredevils, Roost up Beis, Dagwood Dogs die zoals het er naar uitziet de zomer sterk zullen afsluiten. De league is in de zomer en voor hetAmsterdam Open Ringers Tournooi van eind augustus, altijd op zoek naar extra spelers en Umpires.
Voor meer informatie over LMS, of over hoe je bij de Amsterdamse league of de Amsterdam Open betrokken kunt raken, neem contact op met Simon Melberzs via: Simon@LastManStands.com of kijk op: http://www.lastmanstands.com/